London Wallpapers IV: De collectie.

Little Greene

Deze maand willen wij jullie graag laten kennis maken met de nieuwste collectie behangpapieren van Little Greene. London Wallpapers IV.

Het in Londen gevestigde bedrijf ‘Little Greene’ is al sinds 1773 actief in de interieur-sector. Ze richten zich voornamelijk op het produceren van ecologische verfsystemen en behangpapieren en zijn vooral gekend voor het terug-tot-leven brengen van oude historische designs in hun prachtige behang collecties. Deze maand (januari 2017) stelden ze tevens hun nieuwe collectie voor op de befaamde Paris Déco-Off beurs.

London Wallpapers IV

In samenwerking met English Heritage heeft Little Greene de nieuwe collectie London Wallpapers ontworpen. Eeuwenoude Britse ontwerpen werden in een nieuw jasje gestoken en omgetoverd tot een palet van authentieke designs in eigentijdse kleuren.

De collectie zelf bestaat uit 12 designs en heeft daarnaast een totaal van 58 behangen in verschillende klassieke patronen en kleurpaletten! De originele patronen gebruikt in de collectie zijn een verzameling van oude Britse ontwerpen die werden gebruikt in chique Londense herenhuizen in de periode tussen 1760 en 1950.

Albermarle St - London Wallpapers IV
Bayham Abbey - London Wallpapers IV

BAYHAM ABBEY (CA.1880)

Voor de liefhebbers van gotische patronen. Dit behang werd voor eerst aangetroffen in een woning in Bayham Abbey, op de grens van Sussex en Kent en werd oorspronkelijk machinaal gedrukt op een laag geperste cellulose houtpulp.

Borough High St. (ca.1880)

Dit ontwerp werd oorspronkelijk gevonden in een pand dat werd gebouwd halverwege de 19de eeuw op de plek waar voordien de  beruchte Marshalsea gevangenis stond. Op de wanden van de woning hingen 4 oude lagen behangpapier waarvan dit het oudste was dat werd teruggevonden.

London Wallpapers IV
Broadwick Street - London Wallpapers IV

Broadwick St. (ca.1775)

Gevonden in een rij elegante 18de-eeuwse woningen in Broadwick street in Soho. Het ontwerp van dit behang is gebaseerd op de Clusia Rosea plant waarvan de vroegste vermelding werd teruggevonden in het beroemde boek Natural History of Carolina, Florida and the Bahama Islands.

Chelsea Bridge (ca.1850)

Onmiskenbaar Frans zou u zeggen? Toch werd dit archiefstuk gevonden in de buurt van de Thames.

Chelsea Bridge - London Wallpapers IV

De overige designs en kleurencombinaties kan u terugvinden op de website van Little Greene. Laat ons gerust weten wat u van de collectie vind!