Plafond schilderen

Home / schilderdiensten / plafond schilderen

Een plafond schilderen. Hoe begin ik eraan?

Het schilderen van een plafond start met een juiste voorbereiding. Om te zorgen dat je vlot kan doorwerken zal je de ruimte eerst moeten vrijmaken. 

Afdekken met een stuk plastiek mag je zeker niet vergeten, dit om stof of verfspatten op het meubilair te voorkomen. Probeer zoveel mogelijk spullen in een andere kamer op te bergen, grotere stukken meubilair kan je eventueel aan de kant schuiven of (als er geen andere optie is) laten staan.

Zorg dat je genoeg plaats rondom hebt om je te verplaatsen met een trapladder of een kleine kamerstelling. Dek de vloer af met afdekkarton en vergeet zeker niet de gordijnen en lampen te verwijderen.

Het plafond afplakken

Bij het schilderen van het plafond is het zeer belangrijk dat je de muren niet met verf raakt. Plak deze daarom enkele millimeter onder het plafond af.

Gebruik hier voor schilderstape die bestemd is voor het plakken op geschilderde ondergronden. Zorg dat deze zeker breed genoeg is om ongelukjes te voorkomen.

Zorg dat voor je begint te schilderen het plafond mooi egaal en proper is. Eventuele oneffenheden in het plafond kunnen bijgeplamuurd worden.

Is het plafond vuil of verkleurd door bijvoorbeeld nicotine kan dit afgewassen worden.

Schilderen van het plafond

 • Wij raden aan altijd eerst een primer te gebruiken!

 • Een plafond met een grote oppervlakte kan je best met 2 personen schilderen. Eén persoon zorgt voor de aflijning langs de wanden en eventuele obstakels in het plafond (bv: niet verwijderbare lampen), de andere persoon schildert de grotere oppervlakten. Zorg dat bij het schilderen niemand voorop geraakt, dit om aanzetten te vermijden.

 • Schilder de grote oppervlakten in stroken van 1m2, spreid de verf goed uit om te vermijden dat er plaatsen zijn waar de verf te dik ligt of te dun is aangebracht.

 • Breng zo de verf vervolgens in stroken op het plafond aan. Op het einde van elke strook maak je een rolbeweging in de richting van het lichtinval.

 • Werk snel, om aanzetten in je verfwerk te voorkomen.

 • Herhaal bovenstaande punten bij het schilderen van de 2de laag.

 • Gebruik plafondverf. Deze heeft een langere open werktijd.

Tips voor een perfect geschilderd plafond

 • Vermijd aanzetten in je schilderwerk. Werk het plafond in één keer af, zonder stoppen!

 • Tijdens het schilderen zet je de verwarming af. Een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat de verf te snel droogt.

 • Zorg dat er altijd genoeg verf op je verfrol zit. Dit om strepen te vermijden.

 • Bij het schilderen is goed materiaal zéér belangrijk, vraag erachter in je verfwinkel.

Plafond laten verven door Fresh Decor BV uit Limburg

Het schilderen van een groot plafond kan een lastige klus zijn en het is daarom raadzaam om dit uit te besteden aan een ervaren vakman.

Is uw woning, appartement of bedrijf gelegen in Limburg? Dan heeft u geluk, want dit is de thuisbasis van de specialisten van Fresh Decor BV.

Over ons

✓ Jarenlange eraring

✓ Scherpe prijzen

✓ Uitstekende kwaliteit

✓ 100% klantenservice

Recent opgeleverde projecten​

ENKELE VAN ONZE REALISATIES IN LIMBURG
Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek!

Heeft u een project voor ons?

Laat het ons weten & wij contacteren u zo snel mogelijk.