Nieuwbouw schilderen

Home / schilderdiensten / nieuwbouw schilderen

Nieuwbouw schilderen? Fresh Decor BV is expert in nieuwbouw schilderwerken!

Wij staan garant voor high-end schilderwerken voor nieuwbouw woningen & appartementen in regio Limburg.

U neemt een kwalitatieve afwerking voor uw woning hoog in het vaandel? Wij ook! De afgelopen jaren verzorgden wij de schilderwerken van honderden nieuwbouw huizen en nieuwbouw appartementen in Limburg en mogen onszelf dan ook beschouwen als ervaren rot in het schildersvak.

Onze werkwijze

Na het eerste contact met de klant volgt er een plaatsbezoek, wij werken overal in Limburg. Tijdens dit bezoek informeren wij ons graag naar de wensen van de klant.

Nadien volgt er een controle van het pleisterwerk. De eerste controle die we uitvoeren is het nakijken van de vochtigheid. Zijn de wanden en plafonds voldoende droog om de schilderwerken op te starten? Wanneer dit niet het geval is adviseren wij de klant deze controle opnieuw te laten uitvoeren over enkele weken/maanden.

Vervolgens controleren we de wanden en plafonds op gebreken in het pleisterwerk. Zijn deze mooi egaal of vertonen ze gebreken? Zijn er barsten aanwezig of zijn er beschadigingen zichtbaar?

Na deze controles kunnen wij starten met de opmeting, waarna u een gedetailleerde offerte ontvangt, deze is steeds vrijblijvend.

Het schilderen van uw nieuwbouw in Limburg

Afwerkingsgraad A+ : De voorbereiding

We leggen u uit wat we precies bedoelen met de term “Afwerkingsgraad A+”. Wanneer we een perfect eindresultaat willen bekomen dient er geschilderd te worden op een kwalitatief hoogstaande ondergrond. Indien de ondergrond niet voldoet zullen wij alvorens de schilderwerken op te starten de wanden bewerken met een dunne laag plamuur. Deze handeling noemen we ook wel “finishen”. Na het finishen van de wanden zullen we deze schuren om een mooi glad resultaat te bekomen.

Afwerkingsgraad A+ : De schilderwerken

Wij werken enkel met kwaliteitsverven met een A+ label. Dit wil zeggen dat de verflaag mooi egaal mat is, een goede wasbaarheid heeft en een hoge dekkracht. Daarnaast wordt elk hoekje of openstaande naad door ons afgekit met een hybride overschilderbare siliconen. Deze is elastischer dan de zogenaamde acrylaatkitten waardoor de kans op barstjes in de kit tot een minimum worden herleid.

Professioneel kleuradvies

Komt u er niet uit welke kleuren te gebruiken in uw nieuwe woning? Geen probleem, onze kleurenconsulente staat u graag bij met het kiezen van de juiste materialen en kleuren. Deze service is voor onze klanten geheel gratis en vrijblijvend.

Raamdecoratie

Gordijnen plaatsen en schilderwerken uitvoeren, het zijn twee zaken die hand in hand gaan. U kan bij ons terecht voor zowel schilder- als decoratiewerken. Hierdoor bieden wij u ook gordijnen op maat.

Kies voor onze service “raamdecoratie aan huis” en onze consulente komt vrijblijvend tot bij uw thuis in Limburg met alle stalen. U kan in alle rust alle mogelijkheden en kleuren bespreken, nadien krijgt u een offerte op maat. En uiteraard kunnen wij ook zorgen voor een perfecte plaatsing.

Nieuwbouw spuiten

In bepaalde gevallen kan er geopteerd worden voor het spuiten van een nieuwbouw woning. Dit noemen we airless spuitwerk, ook wel latex spuiten. Het spuiten van een woning is efficiënter en sneller dan traditioneel schilderen met een rol.

Buitenschilderwerken

Buitenshuis staan wij in voor het schilderen en beschermen van uw gevel , het kaleien van gevels en overige buitenschilderwerken. Zo is uw woning jarenlang beschermd tegen allerhande weersinvloeden. Steeds met vakkundig advies en vrijblijvende offerte!

Wanneer kan ik mijn nieuwbouw laten schilderen?

Een vraag die we regelmatig gesteld krijgen is; wanneer kan ik het best starten met de schilderwerken van mijn nieuwbouw? 

Wel, een nieuwbouw kan enkel geschilderd worden wanneer het pleisterwerk voldoende droog is.

Door de grote hoeveelheid pleister dat gebruikt wordt bij een nieuwbouw (bij een renovatie kan dit minder zijn) zal er gedurende een lange tijd veel bouwvocht in de woning aanwezig zijn.

De snelheid van het verdampen van bouwvocht is afhankelijk van verschillende factoren; het weer (regen en/of koude wintermaanden), de hoeveelheid verluchting, wordt de woning reeds verwarmd of wordt er gebruik gemaakt van een bouwdroger enz.. ? De combinatie van deze verschillende factoren maakt het moeilijk om een correct startdatum te geven.

Meten is weten

Wij raden aan om minstens 2 seizoenen te wachten alvorens een volledig gepleisterde woning te schilderen. Start niet zonder eerst de vochtigheidsgraad van de muren en plafonds te controleren, dit kan met een speciale vochtmeter.

Zijn de wanden of plafonds nog niet voldoende droog? Wacht dan met schilderen. Er zal immers geen mooi resultaat kunnen geleverd worden bij het verven van een nieuwbouw die niet optimaal uitgedroogd is. De verflaag zal strepen en aanzetten vertonen en door de slechte hechting met de onderlaag (het pleisterwerk) zal deze afschilferen.

Architect of projectontwikkelaar?

U bent op zoek naar een vaste partner voor de schilderwerken van uw bouwprojecten? Wij leveren een high-end afwerking voor zowel kleine als grote projecten.

Uw nieuwbouw laten schilderen door Fresh Decor BV uit Limburg

Contacteer schildersbedrijf Fresh Decor BV voor een gratis offerte. We kijken ernaar uit om u te helpen bij het realiseren van uw schilderproject en voor een eerste kennismaken komen we graag vrijblijvend tot bij u in regio Limburg.

 

Over ons

✓ Jarenlange eraring

✓ Scherpe prijzen

✓ Uitstekende kwaliteit

✓ 100% klantenservice

Recent opgeleverde projecten​

ENKELE VAN ONZE REALISATIES IN LIMBURG
Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek!

Heeft u een project voor ons?

Laat het ons weten & wij contacteren u zo snel mogelijk.