Trap schilderen

Home / schilderdiensten / trap schilderen

Trap schilderen met Fresh Decor BV in Limburg

Bent u op zoek naar een professioneel schildersbedrijf in regio Limburg om uw trap te schilderen? Zoek dan niet verder!

Fresh Decor BV biedt hoogwaardige schilderdiensten voor trappen, zowel binnen- als buitenshuis. Hieronder bespreken we de gemiddelde kosten, factoren die de prijs beïnvloeden en tips voor het schilderen van trappen.

Gemiddelde kosten van trap schilderen:

De totale kosten voor het schilderen van een trap verschillen echter per schilderopdracht en het is daarom goed om u in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen.

Factoren die de kosten beïnvloeden:

  1. Omvang van de trap: Een grotere trap vereist meer verf, manuren en materiaal, wat de kosten zal verhogen.

  2. Soort trap: De complexiteit van de trap, zoals het aantal treden en de aanwezigheid van leuningen, kan invloed hebben op de kosten.

  3. Type verf: Hoogwaardige verf kost meer, maar levert een duurzamer en mooier resultaat op.

  4. Voorbereidend werk: Als de trap eerst moet worden geschuurd, gerepareerd of geprimed, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Tips voor het schilderen van trappen:

  • Kies de juiste verf: Gebruik slijtvaste, antislip verf die speciaal is ontwikkeld voor trappen.

  • Bereid de trap goed voor: Schuur en repareer eventuele beschadigingen voordat u begint met schilderen.

  • Gebruik een primer: Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf en een egaler resultaat.

  • Werk van boven naar beneden: Begin met het schilderen van de bovenste trede en werk naar beneden om ongelukken te voorkomen.

Een uitgelicht project van trap schilderen in Limburg

Op de foto’s is te zien hoe de treden en leuning veel hebben afgezien in de loop der jaren.

Door intensief gebruik schiet er van de huidige laklaag helaas weinig tot niets meer over. De leuning vertoonde diepe krassen en daarnaast was op veel plaatsen het hout zichtbaar. Het was reeds 10 jaar geleden dat deze trap een nieuwe verlaag had gekregen, een uitdaging dus!

 Voor:

Het resultaat:

Onze aanpak bij deze traprenovatie

Stap 1: De voorbereiding.

We starten met het reinigen van de treden en leuning nog voor deze te schuren. We maken gebruik van een goed ontvettend product en verdunnen dit met zuiver water. Kuis de trap zo zorgvuldig mogelijk. Dit zal de volgende stap (schuren) vergemakkelijken. Er zal minder vuil blijven kleven op het schuurpapier zo kan u deze langer gebruiken. Wacht tot alles droog is en ga verder naar de volgende stap.

Gebruikte materialen: spons, propere doek, emmer, ontvettend product.

Stap 2: Trap Repareren (optioneel)

Indien de trap gaten en/of barsten vertoond zal je deze eerst moeten plamuren

Stap 3: Afplakken

 Na het reinigen van de trap gaan we over naar het afplakken van de muren. We willen natuurlijk niet dat deze vuil of beschadigd geraken tijdens het schuren/lakken. Maak indien nodig gebruik van plastiek folie om de muren verder af te plakken. Let op! Zorg dat de kleefkracht van de tape minimaal is. Zo voorkom je dat er bij het aftrekken geen verflaag lost.

Stap 4: Het schuren van de trap.

Voor we beginnen met het lakken van de trap dienen we deze natuurlijk eerst te schuren. Wij maken voor de treden gebruik van een vlakschuurmachine om het schuurwerk te vergemakkelijken en de hoeveelheid stof te reduceren.

Gebruik voor de erg ruwe stukken schuurpapier met een grove korrel (P100-P120)  en zorg dat dat oneffenheden en loskomende verflagen volledig verdwenen zijn.

Schakel daarna over schuurpapier met een zachte korrel (P180-P200) om het houtwerk mooi egaal en glad te schuren. De hoeken van de traptreden en de leuning schuren we handmatig. Je zal merken dat dit niet zo vlot zal gaan als met het schuurmachine maar volhouden is de boodschap!

Stap 5: De grondlaag

Welke verf gebruiken voor een trap?

Wij maken gebruik van een watergedragen laksysteem. Als grondlaag plaatsen we CWS Vorlack Aqua PU voor een uitstekende hechting om als volgens af te werken in 2 lagen CWS 2K-Duratop Matt. Deze lak zorgt voor een verhoogde slijtageweerstand  en is bovendien zeer milieuvriendelijk en bijna volledig geurvrij. Meer informatie en de technische fiche vind je onderaan dit artikel.

Zorg ervoor dat de trap volledig stofvrij is voor je aan deze stap begint. Veeg deze alvorens te schilderen met een vochtige doek af. Als de voorgaande stappen nauwkeurig zijn uitgevoerd starten we met het aanbrengen van de grondlaag op de trap. Test steeds voor het schilderen de hechting van de primer! Start met de leuning en schilder nadien de treden. De grondlaag is stofdroog na ongeveer 30minuten, dit is afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid ventilatie. Voor een mooi glad resultaat te verkrijgen dien je tussen elke verflaag lichtjes te schuren dit kan na ongeveer 12uur.

Stap 6: Afkitten (optioneel)

Als de trap spleten vertoont tussen de verschillende treden dien je deze op te kitten. Dit zal zorgen voor een propere aansluiting en een mooier resultaat. Gebruik hiervoor overschilderbare kit. Let op; bij grote openingen en door het werken van het hout van de trap kunnen er barsten ontstaan in de kit. Laat steeds de kit volledig drogen alvorens deze te overschilderen.

Stap 7: Afwerken van de trap (verven eindlagen)

De voorgaande stappen zijn correct uitgevoerd dus we kunnen starten met het afwerken van onze trap. Net zoals bij de grondlaag starten we met het schilderen van de leuning en werken we nadien de treden af. Voor de afwerkingslaag gebruiken we de CWS 2K- DuraTop Matt, deze watergedragen lak zorgt voor een knap mat effect. Wij raden aan om de lak 12uren te laten drogen alvorens de volgende laag te plaatsen. We schuren alles nog eens lichtjes op en herhalen stap 7. Verwijderen de aangebrachte tape en laten dan de gelakte trap drogen.

Waarom kiezen voor Fresh Decor BV?

Fresh Decor BV is een ervaren schildersbedrijf in regio Limburg dat gespecialiseerd is in het schilderen van trappen.

Wij bieden professioneel schilderwerk, uitstekende klantenservice en concurrerende prijzen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en laat uw trap er weer als nieuw uitzien!

Over ons

✓ Jarenlange eraring

✓ Scherpe prijzen

✓ Uitstekende kwaliteit

✓ 100% klantenservice

Recent opgeleverde projecten​

ENKELE VAN ONZE REALISATIES IN LIMBURG
Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek!

Heeft u een project voor ons?

Laat het ons weten & wij contacteren u zo snel mogelijk.