Gevel kaleien

Home / schilderdiensten / gevel kaleien

Gevel kaleien: eeuwenoude schildertechniek voor het schilderen met kalkpleister. Gevelspecialist Fresh Decor BV uit Limburg helpt u graag verder.

Bij Fresh Decor BV zijn we gespecialiseerd in het kaleien van gevels. In dit artikel gaan we dieper in op deze techniek en waarom het interessant kan zijn voor jouw woning in Limburg.

Wat is het kaleien van een gevel? 

Een gevel kaleien is in feite een speciale vorm van schilderen waarbij een laag kalkpleister met een kwast op de buitenmuur wordt aangebracht.

Deze schildertechniek zorgt voor een landelijke uitstraling en kan oneffenheden in de buitenmuur snel verbergen.

Het kaleien van gevels wordt zowel toegepast bij nieuwbouw als renovatieprojecten en kan worden gebruikt voor zowel binnenmuren als buitenmuren.

De geschiedenis van kaleien

Deze eeuwenoude schildertechniek werd eerst ontdekt door boeren, deze schilderden de muren van hun stallen met een witte kalkverf.

Zo waren deze beter bestand tegen water en beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Door dit jaarlijks te herhalen verkreeg me een dikke kalklaag, het zogenaamde kalei-effect.

De voordelen van kaleien:

  • Geeft uw woning een mooie karakteristieke uitstraling

  • Verbergt gebreken en barsten in de gevel

  • Uw gevel is beschermd tegen weersinvloeden (bv: slagregen)

  • Milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord

Werkwijze gevel kaleien:

Voor we starten met het kaleien van een gevel, is een goede voorbereiding essentieel. Zo verzamelen we het nodige materiaal zoals gebrande kalk, water, verdelgingsmiddel, beveiligingskledij (werkhandschoenen, beschermende kledij, veiligheidsbril, …), pigment (voor het kleuren), rivierzand, een schuurborstel, metselkuip en blokborstel. 

Vervolgens starten we met het schoonmaken van de gevel en het eventueel herstellen van gebreken.

Daarna brengen we de kalkpleister met een kwast in verschillende lagen aan op de buitenmuur. Tussen elke laag laten we de pleister goed drogen en schuren we deze op zodat de volgende laag beter hecht. 

Na het aanbrengen van de laatste laag kalkpleister, kan de gevel nog worden gekleurd met pigment. Zo kan je de gevel een unieke uitstraling geven die past bij jouw persoonlijke smaak.

Kalei kan bovendien ook vermengd worden met zandkorrels. Zo verkrijgt men een mooie structuur in de schilderlaag. Door te variëren in structuur en samenstellingen kan men zo verschillende effecten creëren.

Na enkele jaren zal er bij kalei op zuivere kalkbasis verwering en kleurverschil ontstaan. Dit is een onderdeel van het kaleien en maakt uw gevel naar gelang de jaren nog mooier en unieker.

Wat kost een gevel kaleien?

De kostprijs voor het kaleien van een gevel wordt bepaald door onderstaande factoren:

  • Het gekozen kalei-systeem

  • De staat van de gevel

  • De totaal aantal te kaleien oppervlakte (m2)

  • Aantal aan te brengen lagen

Gratis offerte kaleien 

Als je op zoek bent naar een schilder in Limburg voor het kaleien van gevels in Limburg, neem dan contact op met Fresh Decor BV.

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende offerte en advies op maat. Zo kunnen we samen zorgen voor een mooi en duurzaam geschilderde gevel die de uitstraling van je woning versterkt.

Over ons

✓ Jarenlange eraring

✓ Scherpe prijzen

✓ Uitstekende kwaliteit

✓ 100% klantenservice

Recent opgeleverde projecten​

ENKELE VAN ONZE REALISATIES IN LIMBURG
Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek!

Heeft u een project voor ons?

Laat het ons weten & wij contacteren u zo snel mogelijk.