Kleurgebruik in een landelijk interieur

Kleuren in een landelijk interieur

Nog steeds is een landelijk interieur één van de meest populaire interieurstijlen van dit moment. De cottage stijl ook wel genoemd staat voor een warm, harmonieus interieur dat gebruikt maakt van zachte en natuurlijke kleuren.

In combinatie met klassieke meubelen en prachtige zachte stoffen creëert u een oase van rust in uw interieur.

Kleuren in een landelijk interieur

Omdat er in een landelijk interieur veel kleurencombinaties mogelijk zijn is deze makkelijk aan te passen aan ieders persoonlijke smaak. Dit kan gaan van gebroken wittinten naar zachte aarde- en zandkleuren en kunnen perfect gecombineerd worden met zachte pasteltinten.

Het gebruik van felle en opvallende kleuren wordt absoluut afgeraden in een landelijk interieur. Vermijd ook het gebruik van puur wit op de wanden, dit kan een steriele indruk nalaten en past niet bij de zacht tinten van de cottage stijl.

Zachte aardetinten en natuurlijke kleuren

Eén van de meest gebruikte kleurenpaletten in de cottage stijl zijn de aardetinten en onbewust brengen we deze kleuren in verband met rust en warmte. Wat natuurlijk typerend is voor een interieur in de landelijke stijl. Onderstaand enkele voorbeelden van kleurenpaletten met zachte aardetinten en natuurlijke kleuren. Bron foto’s: Pure & Original (Nederland).

Pasteltinten

Zachte pasteltinten zorgen dan weer voor een jeugdig uiterlijk van uw interieur. Door het combineren van zachte aardetinten en daarnaast accenten te leggen met pastelkleuren verkrijgt u een prachtig fris interieur dat u laat wegdromen snakkend naar de lente.

Kleurgebruik in een landelijk interieur

Kalkverf in een landelijk interieur

Een andere manier om accenten te leggen is het gebruik van kalkverf. Met deze verf creëer je niet alleen een prachtig mat effect maar bovendien heeft het een unieke, bijzondere uitstraling. Deze natuurlijke en authentieke look past weliswaar perfect in iedere landelijke woning.

Kalkverf bestaat al duizenden jaren en is een 100% mineraal en daarnaast zeer ecologisch product!

Onderstaand enkele voorbeelden van kalkverf gebruikt in een landelijk interieur.

Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek!

Heeft u een project voor ons?

Laat het ons weten & wij contacteren u zo snel mogelijk.