Gevel laten kaleien?

Een authentieke look.

Bent u uitgekeken op uw bakstenen gevel? Geef uw gevel een mooie karakteristieke uitstraling door deze te kaleien.

De benaming kaleien staat voor het schilderen met kalkpleister. Deze eeuwenoude schildertechniek werd eerst ontdekt door boeren. Deze schilderden de muren van hun stallen met een witte kalkverf. Zo waren deze beter bestand tegen water en beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Door dit jaarlijks te herhalen verkreeg me een dikke kalklaag, het zogenaamde kalei-effect.

De voordelen van kaleien:

  • Geeft uw woning een mooie karakteristieke uitstraling.
  • Verbergt gebreken en barsten in de gevel.
  • Uw gevel is beschermd tegen weersinvloeden (slagregen)
  • Milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord.
Kaleien gevel
Kaleien van gevel
kaleien

Het aanbrengen van kalei.

Kaleien gebeurt volledig handmatig en is een vrij arbeidsintensieve klus. De kaleiverf wordt namelijk met een blokkwast op de gevel aangebracht. Zo zijn er meestal meerdere lagen nodig voor het bereiken van het gewenste effect. Wij raden daarom aan om grote oppervlakten door een vakman te laten uitvoeren.

De kleur.

De kalk die het meest gebruikt wordt heeft een witte kleur. Indien gewenst kan deze aangekleurd worden naar de wens van de klant. Kalei kan bovendien ook vermengd worden met zandkorrels. Zo verkrijgt men een mooie structuur in de schilderlaag. Door te variëren in structuur en samenstellingen kan men zo verschillende effecten creëren. Na enkele jaren zal er bij kalei op zuivere kalkbasis verwering en kleurverschil ontstaan. Dit is een onderdeel van het kaleien en maakt uw gevel naar gelang de jaren nog mooier en unieker.

De kostprijs van kalei.

De kostprijs van kaleien zal bepaald worden door onderstaande factoren.

  • De staat waarin de gevel zich bevindt.
  • De totaal aantal te kaleien oppervlakte (m2).
  • Aantal aan te brengen lagen.

Graag maken wij een offerte volledig op maat van uw project. Contacteer ons.