Wanneer kan ik mijn nieuwbouw schilderen?

Een vraag die we regelmatig gesteld krijgen is; wanneer kan ik het best starten met de schilderwerken van mijn nieuwbouw? Wel, een nieuwbouw kan enkel geschilderd worden wanneer het pleisterwerk voldoende droog is. Door de grote hoeveelheid pleister dat gebruikt wordt bij een nieuwbouw (bij een renovatie kan dit minder zijn) zal er gedurende een lange tijd veel bouwvocht in de woning aanwezig zijn. De snelheid van het verdampen van bouwvocht is afhankelijk van verschillende factoren; het weer (regen en/of koude wintermaanden), de hoeveelheid verluchting, wordt de woning reeds verwarmd of wordt er gebruik gemaakt van een bouwdroger enz.. ? De combinatie van deze verschillende factoren maakt het moeilijk om een correct startdatum te geven.

Schilderen na pleisterwerken.

Meten is weten.

Wij raden aan om minstens 2 seizoenen te wachten alvorens een volledig gepleisterde woning te schilderen. Start niet zonder eerst de vochtigheidsgraad van de muren en plafonds te controleren, dit kan met een speciale vochtmeter. Zijn de wanden of plafonds nog niet voldoende droog? Wacht dan met schilderen. Er zal immers geen mooi resultaat kunnen geleverd worden bij het verven van een nieuwbouw die niet optimaal uitgedroogd is. De verflaag zal strepen en aanzetten vertonen en door de slechte hechting met de onderlaag (het pleisterwerk) zal deze afschilferen.

Schildersbedrijf
Schildersbedrijf

Nieuwbouw service:

Wij leveren een nieuwbouw service aan onze klanten. Voor de aanvang van de schilderwerken komen wij op regelmatige basis de vochtigheidsgraad van de bouw controleren. Zo weten wij precies wanneer er kan gestart worden en kunnen wij een optimaal resultaat garanderen.