nieuwbouw schilderen

Expert in nieuwbouw schilderwerken.

Nieuwbouw woningen & appartementen.

Gefeliciteerd! U heeft recent de bouwwerkzaamheden van uw droomwoning afgerond of een prachtig nieuwbouw appartement op de kop getikt. Nu is het tijd voor de afwerking.. laat dit nu net onze specialiteit zijn.

Onze werkwijze.

Na het eerste contact met de klant volgt er een plaatsbezoek. Tijdens dit bezoek informeren wij ons graag naar de wensen van de klant. Nadien volgt er een controle van het pleisterwerk. De eerste controle die we uitvoeren is het nakijken van de vochtigheid. Zijn de wanden en plafonds voldoende droog om de schilderwerken op te starten? Wanneer dit niet het geval is adviseren wij de klant deze controle opnieuw te laten uitvoeren over enkele weken/maanden.

Vervolgens controleren de wanden en plafonds op gebreken in het pleisterwerk. Zijn deze mooi egaal of vertonen ze gebreken? Zijn er barsten aanwezig of zijn er beschadigingen zichtbaar? Na deze controles kunnen wij starten met de opmeting. U ontvangt nadien onze offerte, deze is steeds vrijblijvend.

(Lees verder onder de afbeeldingen)

nieuwbouw schilderwerken
nieuwbouw schilderwerken

Het schilderen van uw nieuwbouw.

Afwerkingsgraad A+ : De voorbereiding

We leggen u uit wat we precies bedoelen met de term “Afwerkingsgraad A+”. Wanneer we een perfect eindresultaat willen bekomen dient er geschilderd te worden op een kwalitatief hoogstaande ondergrond. Indien de ondergrond niet voldoet zullen wij alvorens de schilderwerken op te starten de wanden bewerken met een dunne laag plamuur. Deze handeling noemen we ook wel “finishen”. Na het finishen van de wanden zullen we deze schuren om een mooi glad resultaat te bekomen.

Afwerkingsgraad A+ : De schilderwerken

Wij werken enkel met kwaliteitsverven met een A+ label. Dit wil zeggen dat de verflaag mooi egaal mat is, een goede wasbaarheid heeft en een hoge dekkracht. Daarnaast wordt elk hoekje of openstaande naad door ons afgekit met een hybride overschilderbare siliconen. Deze is elastischer dan de zogenaamde acrylaatkitten waardoor de kans op barstjes in de kit tot een minimum worden herleid.

(Lees verder onder de afbeeldingen)

nieuwbouw schilderwerken

Professioneel kleuradvies.

Komt u er niet uit welke kleuren te gebruiken in uw nieuwe woning? Geen probleem, onze kleurenconsulente staat u graag bij met het kiezen van de juiste materialen en kleuren. Deze service is voor onze klanten geheel gratis en vrijblijvend.

(Lees verder onder de afbeeldingen.)

Nieuwbouw landelijke kleuren
Landelijke kleuren in een nieuwbouw
grijstinten interieur

Wanneer kan ik mijn nieuwbouw laten schilderen?

Een vraag die we regelmatig gesteld krijgen is; wanneer kan ik het best starten met de schilderwerken van mijn nieuwbouw? Wel, een nieuwbouw kan enkel geschilderd worden wanneer het pleisterwerk voldoende droog is. Door de grote hoeveelheid pleister dat gebruikt wordt bij een nieuwbouw (bij een renovatie kan dit minder zijn) zal er gedurende een lange tijd veel bouwvocht in de woning aanwezig zijn. De snelheid van het verdampen van bouwvocht is afhankelijk van verschillende factoren; het weer (regen en/of koude wintermaanden), de hoeveelheid verluchting, wordt de woning reeds verwarmd of wordt er gebruik gemaakt van een bouwdroger enz.. ? De combinatie van deze verschillende factoren maakt het moeilijk om een correct startdatum te geven.

Meten is weten.

Wij raden aan om minstens 2 seizoenen te wachten alvorens een volledig gepleisterde woning te schilderen. Start niet zonder eerst de vochtigheidsgraad van de muren en plafonds te controleren, dit kan met een speciale vochtmeter. Zijn de wanden of plafonds nog niet voldoende droog? Wacht dan met schilderen. Er zal immers geen mooi resultaat kunnen geleverd worden bij het verven van een nieuwbouw die niet optimaal uitgedroogd is. De verflaag zal strepen en aanzetten vertonen en door de slechte hechting met de onderlaag (het pleisterwerk) zal deze afschilferen.

(Lees verder onder de afbeeldingen)

Schilderwerken bij een nieuwbouw

Nieuwbouw spuiten.

In bepaalde gevallen kan er geopteerd worden voor het spuiten van een nieuwbouw woning. Dit noemen we airless spuitwerk of latex spuiten. Het spuiten van een woning is efficiënter en sneller dan traditioneel schilderen met een rol.